تنها چغندرکار کهگیلویه و بویراحمدی به دلیل بدعهدی کارخانه قند یکی از استانهای همسایه، به خاک سیاه نشست تا عدم حمایت واقعی از تولیدکننده یک مصداق عینی پیدا کند.
- اخبار استانها -به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیاسوج، قند و شکر یکی از پرمصرفترین اقلام کالای اساسی در خانوادههای ایرانی است و وزارت جهاد کشاورزی برای کشت مواد اولیه تولید قند یعنی چغندر، تبلیغات و وعده وعیدهای زیادی داد و کشاورزان را ترغیب به کشت محصول چغندرقند کرده است.
خبرگزاری تسنیمیاسوج،یاسوجدر استان کهگیلویه و بویراحمد و در راستای همین سیاست، یک کشاورز گچسارانی به توصیه جهاد کشاورزی منطقه لیشتر اقدام به کشت محصول چغندرقند کرد تا محصولش را نیز تحویل کارخانه قند یکی از استانهای همسایه بدهد اما با بدعهدیهای صورت گرفته این محصول روی دست کشاورز ماند و متضرر شد.
کشت پایلوت انجام شده است علی دستلاف، مدیر جهاد کشاورزی گچساران در همین زمینه با تایید این موضوع گفت: این کشت در راستای کشاورزی قراردادی و در سطح 21 هکتار انجام شد و کارخانه قند در یکی از استانهای همسایه اقدام به عقد قرارداد با این چغندرکار کرده است.
کشت پایلوت انجام شده استکشت پایلوت انجام شده استدستلاف با بیان اینکه این کشت به صورت پایلوت انجام شده است، افزود: طبق قرارداد باید به محض آماده شدن محصول، کارخانه اقدام به برداشت میکرد اما این اتفاق با تاخیر انجام شد و با پیگیریهای متعدد نهایتاً دو روز قبل کارخانه قند اقدام به ارسال دستگاه ویژه برداشت چغندرقند به منطقه لیشتر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گچساران با بیان اینکه از این کشاورز حمایت میکنیم، تصریح کرد: معیشت و درآمد 50 خانوار از این مزرعه 21 هکتاری تامین میشود که با شرایط پیش آمده خسارت زیادی به این کشاورز وارد شده است.
دستلاف هزینه تمام شده کشت هر هکتار چغندقند را 45 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: میزان تولید چغندرقند بین 90 تا 110 تن است و قیمت آن بسته به عیار آن از یکهزار و 600 تا 2 هزار و 100 تومان متغیر است.
وی ادامه داد: هر تن چغندرقند بین 150 تا 250 کیلوگرم قند تولید میکند.
محصول دوماه است که روی زمین مانده این صحبتها در حالی است که آقای کشاورز به عنوان تنها چغندرکار کهگیلویه و بویراحمدی است به تسنیم گفت: دو ماه از تاریخ برداشت محصولم گذشته و وقتی کارخانه قند این استان همسایه، دستگاه برداشت را فرستاد، متاسفانه خراب بودند و بعد از تعمیر شروع به برداشت کردند و تاکنون کمتر از هزارمتر برداشت شده است.
محصول دوماه است که روی زمین ماندهمحصول دوماه است که روی زمین ماندهکشاورز افزود: به ما اعلام کردند که کارخانه قند فقط تا فردا کار میکند و با این شرایط یک هکتار هم از محصول من برداشت نخواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به هوای گرم و گذشت دو ماه از زمان برداشت، عیار چغندرقند و کیفیت و کمیت آن افت محسوسی داشته و بسیار متضرر شدیم.
کشاورز با اشاره به قراردادش با کارخانه قند در این استان همسایه، گفت: چهار هکتار از مزرعه چغندرم را شخم زدم و با توجه به خرابی دستگاههای برداشت و تعطیلی کارخانه، حتی اگر همه محصول ما را هم بخرند به دلیل افت عیار قند، ضرر زیادی متوجه ماست هر چند با این شرایط محصول ما برداشت هم نخواهد شد.
کشاورز تصریح کرد: به ما گفتند که با اعلام خبر راهاندازی مجدد کارخانه قند یاسوج، مسئولان کارخانه قند این استان همسایه از کشت چغندرقند در سالهای آینده در این استان، برداشت مزرعه ما را در اولویت آخر قرار دادند و اکنون با توجه به عدم تامین خوراک کارخانه، برداشت مزرعه ما سودی به حال کارخانه ندارد.
ضایعات این مزرعه به معنی هدر رفت آب است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، نیز با تایید این موضوع و تاکید بر حمایت از این چغندرکار، گفت: سطح زیر کشت این مزرعه چغندر 20 هکتار بوده و به صورت بارانی آبیاری میشود.
ضایعات این مزرعه به معنی هدر رفت آب استضایعات این مزرعه به معنی هدر رفت آب استداریوش حصار، نیاز آبی برای تولید یک ریشه 500 گرمی را حدود 40 تا 50 لیتر آب دانست و افزود: کل آب مورد نیاز چغندرقند در طول دوره رشد در مناطق مختلف کشور بین هفت هزار و 300 تا 13 هزار و 600 مترمکعب در هکتار است.
برداشت چغندر پاییزه در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه آغاز شد/ تأکید کارشناسان به کشت گیاه سورگوم با توجه به خشکسالیها
برداشت چغندر پاییزه در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه آغاز شد/ تأکید کارشناسان به کشت گیاه سورگوم با توجه به خشکسالیهاوضعیت کشت چغندرقند در سمنان؛ موانعی که کام کشاورزان این محصول شیرین را "تلخ" کرد
وضعیت کشت چغندرقند در سمنان؛ موانعی که کام کشاورزان این محصول شیرین را "تلخ" کردحمایتهای فنی و اعتباری و تأمین آب مورد نیاز زراعت چغندرقند افزایش یابد
حمایتهای فنی و اعتباری و تأمین آب مورد نیاز زراعت چغندرقند افزایش یابدمعاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عیار چغندر قند گچساران بالا و در حدود 18 درصد است، اما به دلیل تاخیر در برداشت، کمیت و کیفیت این مزرعه پایین آنده که با توجه به قراداد این کشاورز با کارخانه قند یکی از استانهای همسایه، بدون شک باید پاسخگو باشند و ما نیز پیگیر رفع مشکل این کشاورز گچسارانی هستیم.
انتهای پیام/544/ی
شناسه خبر: 498452